Dr. Yaşar Peker ile Geçmişten Geleceğe Yolculuk

    Üniversitemizde ‘’Kırıkkale 2053 Geçmişimiz Geleceğimize Işık Tutuyor Aksaçlılarımız Gençlerle Buluşuyor’’ etkinlikleri kapsamında Tıp Hekimi Dr. Yaşar Peker Üniversitemizin konuğu oldu.

  Diş Hekimliği Fakültesi Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Kırıkkale Meslek Yüksekokul Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, Keskin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Gürer, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Zahit Adışen ve Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Tekeli ile akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın moderatörlüğünü Doç. Dr. Özgür Selvi yaptı.

  Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan,’’Sayın Yaşar Bey, kıymetli meslektaşlarım ve sevgili öğrenciler, hepiniz hoş geldiniz. Kırıkkale'ye geleli 37 yıl oldu ve Kırıkkale'de ilk tanıdığım kişi Yaşar Abi'ydi. Kırıkkale'de Doktor Yaşar derseniz bazıları, Yaşar Abi derseniz herkes tanır. Şehrimize ve Üniversitemize önemli katkıları oldu. Yaşar Bey, geleceğin hekimleri ve diş hekimleri olacak siz değerli öğrencilerimizle tecrübelerini paylaşacak. Tabi dün yaşadığımız terör saldırısı sebebiyle buruk bir toplantı yapıyoruz. Beş kardeşimiz şehit oldu. Onlar, sizin geleceğiniz için toprağa düştü. Olayı okuduğumuzda Türkiye artık yön verilen değil yön veren, istediği adımları atan bir konuma geldi. Tek eksenli bir dünya anlayışını kabul etmiyoruz. Gelecekte Türkiye'yi daha güçlü ve dünyanın gündemini belirleyen bir konumda göreceksiniz. Savunma sanayisi alanında yaptıklarımız düşmanları üzüyor. Bize gizli veya açık saldırılarda bulunuyorlar. Dostlarımız ise başarılarımızla gurur duyuyor. Biz, dini ve milliyeti fark etmeksizin nerede mazlum varsa yardım etmeye çalışıyoruz. Bu da savunma sanayisinin güçlü olması ile mümkün oluyor. Geleceğinize sahip çıkın. Ülkemiz ve kendiniz için planlarınız ve hayalleriniz olsun. Yaşar Abi, Üniversitemize tekrardan hoş geldin. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum." dedi.

  Program, Dr. Yaşar Peker’in konuşması ile devam etti.

  Geleceğin hekimleri öğrencilerimizle tecrübelerini paylaşan ve tavsiyelerde bulunan Dr. Yaşar Peker, ”Merhaba gençler, hepinizi saygıyla selamlıyorum. İyi bir hekim; hastalarına iyi niyetle yaklaşır, asık suratlı olmaz ve onlarla güzel bir iletişim kurar. 47 yıllık hekimim. Bu süre zarfında başıma kötü bir şey gelmedi. Mesleğini seven insan, mesleğini devam ettirebilir. Hekimlik; sabır, samimiyet ve metanet ister. Tıpta fedakârlık çok önemli ve bu içinizden gelmeli. Hayat boyunca bu inanç içinde hareket edebilirseniz bir neticeye ulaşırsınız. Ben bunu uygulamaya çalıştım. Hastalarınıza iyi niyetle yaklaşın, samimi olun. Bilmediğiniz yerde başka bir hekime danışmaktan, hastanızı başka bir hekime yönlendirmekten çekinmeyin. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için hastanın anlayacağı bir dil kullanın. Teknik ve tıbbi terimleri, hasta anlamayabilir. Hastanın halini anlamaya, derdiyle dertlenmeye gayret edin. Kendinizi işinize verdiğiniz ölçüde güzel neticeler alırsınız. Tek derdiniz para olmasın. Yurt dışına giden doktorlarımız var. Haklı oldukları taraflar olduğu gibi haklı olmadıkları taraflar da var.  Bu işin en güzel tarafı ülkenize ve insanınıza hizmet etmektir. Mesleğinizde muvaffakiyetler dilerim. Allah, işlerinizi rast getirsin.” dedi.

  Program, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’ın Dr. Yaşar Peker’e teşekkür ederek öğrencilerimizin yapmış olduğu tabloyu hediye etmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.