Delice Meslek Yüksekokulunda Drone Uçuş Eğitimi Düzenlendi

Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu ile Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencilerine teorik ve uygulamalı drone uçuş eğitimi verildi. Öğrencilerin modern tarım teknolojilerindeki teknik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan eğitime, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Eğitim öncesi Delice Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Nursal Koca, bu tür eğitimlerin başlangıç olduğunu, ilerleyen süreçte öğrencilerimize daha fazla değer katan etkinlik ve eğitimler olacağını belirtti.  Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü dış paydaşı Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı şube müdürü Ali Demir, iş birliğimizin bize sağlayacağı katkılar hakkında konuşma yaparak ortaklaşa yapılacak projelerden bahsetti.

Drone uçuş eğitimi, Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Yunus Emre Karayayla tarafından verildi. Karayayla; öğrencilere drone kullanım alanları, drone çeşitleri ve dronenun nasıl uçurulacağı gibi konular hakkında bilgiler verdi. Program sayesinde öğrenciler, tarımsal verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmak için droneların nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Bu girişim, teknolojiyi tarımla entegre etmenin önemini vurgularken geleceğin tarım profesyonellerine sektörü ileriye taşıyacak bilgi ve araçlar kazandırmayı hedefliyor.